Běžecký rok aneb S úsměvem se běhá líp

OLYMPUS DIGITAL CAMERABěh (s holemi i bez nich) a sranda uzdravují a pomáhají. To je motto nové knížky Běžecký rok aneb S úsměvem se běhá líp (Miloš Škorpil – Milan Kůtek). Je nová nejen časově, ale hlavně obsahem. Žádné tréninkové plány a odb(p)orné rady, nýbrž běžecký humor. Koupí knížky navíc pomůžete potřebným. Tak neváhejte – už ji má i Zdeněk Svěrák a mj. jsme o ní mluvili s Patricií Strouhalovou v pořadu Host Radiožurnálu

Jednou z výhod běhání je, že při něm přijdete na jiné myšlenky. Zbavíte se pracovních či rodinných problémů a je vám fajn. Mě však začaly během mého pravidelného pobíhání napadat i jiné, nezvyklé a doufám, že i úsměvné myšlenky o běhání samotném. Tak nějak v běhu se zrodilo něco nového – běžecký humor.

A já jsem rád, že mě v jeho objevení nestačil předběhnout ani Jára Cimrman. Spíše naopak, protože se souhlasem Zdeňka Svěráka objasňuji v jednom z článků okolnosti vítězství našeho slavného génia v prvním novodobém olympijském maratonu. A pozorný čtenář najde „svěrákovských“ motivů v knížce ještě víc.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAS Milošem Škorpilem mě od začátku spojoval jeho smysl pro humor, schopnost dělat si legraci i sám ze sebe a ochota pomáhat běháním těm, kteří to potřebují. Výsledkem je tahle malá knížka. Pevně doufám, že přinese velkou radost vám a všem okolo vás tím, že se na ně budete smát.

S Milošem jsme se rozhodli, že polovinu příjmu z této naší společné knihy věnujeme na činnost Hospice Sv. Jiří, o. p. s. Přispět na jeho činnost můžete i vy, a to buď tím, že si naši knížku koupíte, nebo tím, že pošlete jakoukoliv částku na transparentní účet Hospice Sv. Jiří, o. p. s., jehož číslo je 263 585 434/0300. V ideálním případě pak obojí. Děkujeme!

P.S.: Kromě dvaačtyřiceti humorných článků – jakýchsi „běžeckých mystifikací – najdete v knížce stejný počet krátkých originálních hlášek. Protože jsme na webu o běhání s holemi, dám na ukázku jednu, která v knížce není: Čím dřív začnete běhat s runningovými holemi, tím později budete potřebovat ty zdravotnické :)

Knížku Běžecký rok aneb S úsměvem se běhá líp Vám  rád zašlu (po domluvě mailem – kutek.milan@seznam.cz), nebo se dá sehnat v knihkupectvích Kosmasu. Ve své Knižní hitparádě na Country Rádiu knížku pěkně doporučoval Miloň Čepelka z Divadla Járy Cimrmana, má ji už i Zdeněk Svěrák… Vy ještě ne?

     obalka     OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Recenzi knížky na běžeckých stránkách sport.cz si můžete přečíst zde

Další recenzi, kterou uveřejnil web svetbehu.cz najdete zde

:lol:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*