Bára Špotáková: Runningové hole mají podíl na mých úspěších

Bára 2_Jak Nordic Running ve své přípravě už řadu let využívá trojnásobná olympijská medailistka a světová rekordmanka Barbora Špotáková? Proč má podle ní hned několik výhod a rozhodně ho doporučuje i rekreačním sportovcům? Dozvíte se z exkluzivního rozhovoru, tedy pokud si videozáznam mého povídání s Bárou pustíte :) (odkaz v článku níže)

Pro připomenutí: BARBORA ŠPOTÁKOVÁ je dvojnásobnou olympijskou vítězkou v hodu oštěpem (Peking 2008 a Londýn 2012) a držitelkou světového rekordu výkonem 72,28 metru. Po zisku bronzové medaile na OH V Riu (2016) se stala i medailově nejúspěšnější oštěpařkou historie. Dále je Bára mistryní světa i Evropy (na těchto šampionátech získala celkem osm medailí – tu poslední, bronzovou, na ME 2022 v Mnichově) a patnáctinásobnou (!) mistryní republiky.

O svých poznatcích a přínosech běhání s runningovými holemi hovořila Bára obsáhle už v r. 2012 po svém druhém olympijském vítězství. Rozhovor vyšel v prosinci ve Sport magazínu po jejím zvolení Královnou českého sportu 2012, zpětně si jej můžete přečíst na tomto odkazu

Bara a Milan 1024_

Zpátky k úvodu. Avizované video je součástí článku o zdravotních aspektech běhu s holemi, který vznikl pro webový portál MojeMedicína (www.mojemedicina.cz) v listopadu 2014. V první části videoukázky uvidíte, jak vlastně běh s runningovými holemi vypadá a dozvíte se, v čem nám může být zdravotně prospěšný.

Druhou část pak tvoří právě rozhovor s nejlepší oštěpařkou světa a sedminásobnou držitelkou titulu Atlet roku Barborou Špotákovou. Video s rozhovorem najdete kliknutím na fotografii níže nebo na tomto odkazu: Běh s holemi má řadu zdravotních přínosů. Doporučuje ho i Bára Špotáková (= v závěru článku)

_Bara 01 FB

:roll:

 

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*