Nordic Running Na vlně zdraví

podcast 240Pokládám tu otázku při různých příležitostech už mnoho let. Vlastně od začátku svého propagátorského úsilí při šíření metody Nordic Running. Proč neběhat zdravěji, když to jde? Velmi mě potěšilo, že jsem o této problematice – a dalších souvislostech běhání s holemi – mohl hovořit i v jednom z podcastů, které pro svůj skvělý web Na vlně zdraví připravuje Lucie Nestrašilová.

Bylo to moc prima povídání. Lucka má s natáčením podcastů opravdu hodně zkušeností, jejími rozhovory již prošla řada známých osobností a odborníků z oblasti pohybu, sportu a medicíny. Je proto pro mě velkou ctí, že jsem se mohl mezi ně zařadit i já.

Lucie detail 200Lucie Nestrašilová je šéfredaktorkou portálu Svethomeopatie.cz a manažerkou Homeopatické lékařské asociace. Aktivně se snaží pátrat po novinkách v prevenci a cestách ke zdraví a následně předávat poznatky odborníků srozumitelným způsobem nám laikům. Proto založila web Na vlně zdraví, na kterém publikuje postupně natáčené podcasty. Přemýšlí o lidském těle v jeho komplexnosti, zdravý životní styl je pro ni teorií i praxí. A jak Lucka charakterizuje sebe samu? „Jsem velký optimista. Srdcem sportovec, zapálená hockeymom, dobrý tvůrce i manažer projektů. Mám ráda život.“

Není tedy divu, že jsme si s tak sympatickou a empatickou dámou hned po seznámení sedli. Za mikrofon i lidsky. Už se moc těším, až si Nordic Running Lucie vyzkouší i prakticky na mé pražské instruktáži… O čem jsme tedy v rámci natáčení podcastu spolu mluvili: V čem je běh s holemi prospěšný běžné populaci? Může pomoci i vrcholovým sportovcům? Zvládne běh s holemi každý a lze jej zařadit do rehabilitace po zranění?

EPIZODA_55_Běh s holemi

Zajímavostí je tam ale ještě celá řada, takže podcast stojí za poslechnutí celý. Určitě si ho dejte. A pak můžete pokračovat – pokud web Na vlně zdraví zatím nesledujete pravidelně – na některé z dalších epizod. Moje následující tipy berte jen jako malé doporučení – ideální je postupně si dát všechny :)

  • VERONIKA PRETI – vášnivá běžkyně, trenérka, autorka blogu Jeden měsíc běžce
  • JIŘÍ VYKOUKAL – několikanásobný mistr světa v ledním hokeji, sportovní mentor a kouč
  • ŠÁRKA STRACHOVÁ – naše nejúspěšnější alpská lyžařka, světová šampionka a bronzová medailistka z olympiády
  • MARTIN MUSÁLEK – odborník na antropomotoriku z Fakulty tělesné výchovy a sportu UK Praha
  • DANA ŠKORPILOVÁ – fitness trenérka, lektorka kurzů a workshopů pro ženy 40+

EPIZODY 400

Takže Lucko díky, těšíme se na další díly a plujeme Na vlně zdraví!

:roll:

 

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*